Ma még nedves levegő áramlik fölénk, így sok lesz felettünk a felhő és továbbra is előfordulhat több-kevesebb csapadék. Péntektől északkelet felől már szárazabb, stabilabb levegő érkezik, ennek hatására csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet.

A nappali hőmérsékletek már megközelíthetik a 20 fokot. Szombattól aztán jelentős felmelegedés kezdődik, beköszönt a kora nyárias idő. A napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, zápor, zivatar azonban már csak néhol fordulhat elő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Csütörtök: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Szórványosan várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: fokozatosan felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Elszórtan előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

null

Szombat: napos idő várható délutáni gomolyfelhő képződéssel. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 22-24 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a meleg idő, de ismét növekszik a zápor, zivatarhajlam, fülledtté válik a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár