A következő napokban is ciklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, így folytatódik a változékony, csapadékos idő. Több hullámban érkezik majd a csapadék, így átmeneti szárazabb időszakok is lesznek. Időközben labilissá válik a légkör, ennek hatására az esők mellett megjelennek a zivatarok. Marad az átlagosnál hűvösebb idő, a nappali hőmérsékletek általában 20 fok alatt, a tartósan borult, esős tájakon 15 fok közelében alakulnak.

Péntektől kezdődhet majd változás, ekkortól már kissé szárazabb, stabilabb levegő érkezik, fokozatosan csökken a csapadékhajlam. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban kevés napsütés is lehet. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak, de a tartósan borult, záporos tájakon 15 fok várható. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható, többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Péntek: szakadozottá válik a felhőzet, de elszórtan még előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén jelentős felmelegedés várható, beköszönt a kora nyárias idő. A jövő hét első napjaiban is marad a meleg, de ekkor a napsütés mellett már egy-egy zápor, zivatar is előfordulhat.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, köd, május, zápor, felmelegedés, eső, tavasz, fagy, időjárás, front, lehűlés, meleg, zivatar, csapadék