Csütörtökig nem várható lényeges változás a légköri helyzetben, továbbra is ciklonális hatások alakítják időjárásunkat. Több hullámban nedves levegő érkezik fölénk, így sok lesz felettünk a felhő, naposabb időszakok főleg szerdán lehetnek.

Összességében többfelé várható újabb csapadék. Labilissá válik  a légkör, így az esők, záporok mellett megjelennek a zivatarok is. A hőmérsékletek továbbra is elmaradnak az évszakos átlagtól. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: borult idő várható többfelé esővel, záporral. A délutáni, esti órákban heves zivatarok is előfordulhatnak. Helyenként jelentős mennyiségű csapadék is hullhat. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, többfelé valószínű zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 12-14 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki a nap. Többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugatira forduló szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: péntektől csökken a csapadékhajlam, javul az idő, már csak elszórtan fordulhat elő zápor, zivatar. A hétvégén jelentős felmelegedés kezdődik, a nappali hőmérsékletek már megközelíthetik a 25 fokot.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, fülledt, köd, lehűlés, felmelegedés, zápor, zivatar, tavasz, meleg, fagy, front, csapadék, eső, időjárás