Jelentős változás a következő napokban sem várható, továbbra is ciklonális hatások alakítják időjárásunkat. Keddig több ciklon is elér bennünket, így igen változékony, gyakran csapadékos idő várható. A legtöbb csapadék a délnyugati, déli tájakon valószínű. A nappali hőmérsékletek végig elmaradnak az ilyenkor szokásostól, a tartósan esős helyeken nem lesz melegebb 15-16 foknál. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: borult idő várható többfelé esővel, záporral. Néhol zivatar sem kizárt. A délkeleti szél megerősödhet. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki átmenetileg a nap. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. A változó irányú szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő, de a tartósan esős helyeken ennél hűvösebb lesz.

Kedd: többnyire erősen felhős idő várható, helyenként azonban rövid napos időszakok is lehetnek. Többfelé valószínű eső, zápor. Helyenként zivatar is előfordulhat. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak, de az esős tájakon ennél hűvösebb lesz. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét csütörtökig folytatódik a hasonló idő, majd ezt követően már kissé szárazabb, stabilabb és néhány fokkal hűvösebb légtömeg érkezhet fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: tavasz, zápor, május, köd, fagy, fülledt, front, meleg, felmelegedés, lehűlés, eső, zivatar, csapadék, időjárás