A hétvégén is ciklonális hatások alakítják időjárásunkat, így folytatódik a változékony, csapadékos idő. Szombaton megszűnik a tartós eső, zápor, zivatar azonban bárhol előfordulhat majd. Kissé erősödik a nappali felmelegedés, a gyengén felhős időszakokban, illetve helyeken 20 fok közelébe melegszik a levegő. 

Vasárnap újabb mediterrán ciklon ér el bennünket, így ismét megvastagszik a felhőzet és többfelé várható jelentős mennyiségű csapadék. Hétfőn sem várható jelentős változás, marad a változékony, csapadékra hajló idő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: gyakran lesz erősen felhős az ég, emellett azonban rövid napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 12-14 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: borult idő várható többfelé esővel, záporral. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 10-12 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Hétfő: többnyire erősen felhős idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. A délutáni órákra 16-18 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a változékony, záporokkal tarkított idő, de közben fokozatosan melegszik a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, meleg, felmelegedés, zápor, fülledt, front, köd, csapadék, fagy, lehűlés, tavasz, zivatar, időjárás