A ciklon szerda estig a vendégünk marad, így folytatódik a változékony, csapadékos idő. Összességében többfelé várható eső, zápor, de a csapadékhullásban lehetnek szünetek. Holnaptól a légörvény hátoldalán már hűvösebb levegő érkezik fölénk, így mérséklődik a nappali felmelegedés, a tartósan esős helyeken nem lesz melegebb 15 foknál.

Csütörtökön távolodik a ciklon, szárazabb levegő áramlik fölénk. Csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet és ismét emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: napközben erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet és egyre többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 11-13 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Csütörtök: felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk.Az északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: péntektől további felmelegedésre, csapadékmentes időre számíthatunk. Újabb ciklon a jövő hét elején érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: május, köd, fülledt, felmelegedés, fagy, zivatar, front, zápor, tavasz, lehűlés, meleg, csapadék, időjárás