A következő néhány napban kissé szárazabb, stabilabb levegő érkezik fölénk, ennek hatására átmenetileg csökken a csapadékhajlam, de helyenként még továbbra is előfordulhat rövid zápor vagy zivatar.

A hőmérsékletek nagyjából az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak. Kedden délnyugat felől ismét nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk, így megvastagszik a felhőzet és többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak, néhol előfordulhat rövid zápor. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. Késő estére 13-15 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: a napsütés mellett időnként megnövekedhet a gomolyfelhőzet, de zápor nem valószínű. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 19-21 fok között alakulnak. 

Kedd: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. A délkeleti szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 18-20 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a  hét első felében még marad a változékony, időnként csapadékos idő, majd csütörtöktől csökken a csapadékhajlam, ismét melegszik a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, zápor, felmelegedés, köd, fülledt, lehűlés, tavasz, fagy, meleg, zivatar, csapadék, időjárás