A hétvégén már egy hidegfront alakítja időjárásunkat, fokozatos lehűlésre számíthatunk. Továbbra is a felhőké lesz a főszerep és időnként esők, záporok is előfordulhatnak. Komolyabb lehűlés még nem várható, de néhány fokkal már mérséklődik a nappali felmelegedés. Az északnyugati szél végig élénk, időnként erős lesz, így a ténylegesnél hűvösebbet érezhetünk majd. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: gyakran lesz erősen felhős az ég, átmeneti napos időszakok azonban előfordulhatnak. A délutáni, esti óráktól többfelé valószínű eső, zápor. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett rövid napos időszakok is lehetnek. Szórványosan valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Vasárnap: többnyire felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Többfelé valószínű eső, zápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében szeles, az átlagosnál jóval hidegebb idő várható. Éjszakánként többfelé várható fagy. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: vihar, havas, zivatar, köd, fagy, , szél, felmelegedés, meleg, lehűlés, front, zápor, csapadék, időjárás