Délnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, enyhe léghullámok érkeznek fölénk. A következő napokban változékony, de már az átlagosnak megfelelő hőmérsékletű idő várható. Csütörtökön és pénteken már a felhőké lesz a főszerep és szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A nappali hőmérsékletek ennek ellenére is viszonylag magasan alakulnak.

Szombaton viszont már egy hidegfront okoz változékony, csapadékos időt, de jelentős lehűlésre még nem kell számítnani. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan zápor is előfordulhat, emellett  napos időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő.

Péntek: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet. A délutáni, esti óráktól többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. A délutáni órákra 16-18 fok közé melegszik a levegő.

Szombat: erősen felhős idő várható, csak rövid napos időszakok lehetnek. Összességében többfelé valószínű eső, zápor, a csapadékhullásban azonban hosszabb szünetek is lehetnek. A változó irányú szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. A délutáni órákra 15-17 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: vasárnaptól ismét egyre hidegebb léghullámok érkeznek fölénk, a jövő hét első felében már az átlagosnál hidegebb idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: köd, havas, zivatar, , fagy, zápor, felmelegedés, meleg, front, szél, vihar, lehűlés, időjárás, csapadék