Délnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel váltakozó nedvességtartalmú, egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Szerdán még marad a száraz idő, majd csütörtökön és pénteken már eső, zápor is előfordulhat. További enyhülésre számíthatunk. Az éjszakák már fagymentesek lesznek, napközben pedig egyre inkább 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: gyakran lesz felhős az ég, kevés napsütés azonban előfordulhat. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: többnyire erősen felhős idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Szórványosan valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Péntek: továbbra is a felhőké lesz a főszerep, helyenként azonban rövid napos időszakok is előfordulhatnak. Többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 7-9 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén egy mediterrán ciklon hatására egyre nagyobb területen várható eső, zápor. A megerősödő széllel ismét hűvösebb léghullámok érkeznek fölénk.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: vihar, havas, zápor, köd, , lehűlés, felmelegedés, zivatar, szél, meleg, fagy, front, csapadék, időjárás