Többnyire anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a jelentősebb frontok egyelőre elkerülik térségünket. A napsütés mellett felhős időszakok is lehetnek, de csapadék csütörtök estig nem valószínű.

Az élénkülő délnyugati széllel egyre enyhébb léghullámok áramlanak fölénk, így tovább emelkedik a hőmérséklet, hamisítatlan tavaszi idő várható.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: változóan felhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

Csütörtök: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. A délutáni órákra 20-22 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: pénteken még marad a szokatlanul enyhe idő, majd szombaton esők, záporok kíséretében több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A jövő hét elején további lehűlés valószínű.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, havas, vihar, felmelegedés, szél, zivatar, fagy, zápor, csapadék, időjárás, köd, front, , meleg