Hétfőn egy gyenge front érint bennünket, jelentősebb időjárásváltozás azonban nem várható, legfeljebb néhol alakulhat ki futó zápor. Folytatódik az enyhe levegő beáramlása, így tovább emelkedik a hőmérséklet. Hétfőtől már éjszakánként sem lesz 5 foknál hűvösebb, napközben pedig főleg keddtől már többfelé 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. Hétfőn lesz a több felhő, kedden és szerdán inkább a napsütésé lesz a főszerep. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő:  gyakrabban lesz erősen felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Néhol előfordulhat gyenge eső, futó zápor. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: változóan felhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 17-19 fok között alakulnak. 

null

Szerda: változóan fátyolfelhős, többnyire napos idő várható. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a hét második felében is marad az enyhe idő, de ismét több lesz felettünk a felhő. Szombaton egy ciklon okoz csapadékot és átmeneti hőmérséklet visszaesést. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás