A következő napokban is döntően anticiklonális hatások érvényesülnek időjárásunkban, azaz folytatódik az eseménytelen, többnyire száraz idő. Legfeljebb gyenge front érinthet bennünket ami felhősödést okoz, de jelentős csapadék nem várható. Közben egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Tovább gyengül az éjszakai lehűlés, keddtől pedig már 20 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: változóan fátyolfelhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. Késő estére 10-12 fok közé hűl a levegő. 

null

Hétfő: gyakrabban lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Néhol zápor is előfordulhat. A változó irányú szél megélénkül, helyenként megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

null

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 17-19 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepétől további enyhülés várható, megjelennek a 20 fok feletti nappali hőmérsékletek. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár