A következő napokban is marad a csendes idő, legfeljebb gyenge frontok érintenek bennünket. Legközelebb hétfőn fordulhat elszórtan kisebb csapadék, de közben továbbra is előfordulhatnak napos időszakok. Vasárnaptól gyengül az éjszakai lehűlés, megszűnnek a fagyok, a nappali hőmérsékletek pedig már 15 fok felett, helyenként 20 fok közelében alakulnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: gyengén felhős napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. Késő estére 5-8 fok közé hűl a levegő.

null

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: gyakrabban lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Néhol kisebb  eső, zápor is előfordulhat. A változó irányú szél megélénkül. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 16-18 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében folytatódik a kellemes tavaszi idő, sőt néhány fokkal tovább emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás