A következő napokban anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, gyenge front legközelebb vasárnap érinti térségünket. Eleinte marad az átlagosnál kissé hűvösebb idő. Péntek és szombat hajnalban többfelé lehet gyenge fagy, napközben pedig csak kevéssel emelkedik a 10 fok fölé a hőmérséklet.

Vasárnap azonban egy melegfront hatására tovább melegszik a levegő, a nappali hőmérsékletek már 15 fok felett alakulnak. A fronttal azonban felhők is sodródnak fölénk és helyenként zápor is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban:

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. A késő esti órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: gyengén felhős, többnyire napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Vasárnap: időnként már erősebben megnövekedhet a felhőzet és elszórtan zápor is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő héten egy átmeneti megtorpanás után tovább emelkedik a hőmérséklet, kellemes tavaszi idő várható.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, , köd, szél, zápor, vihar, havas, fagy, csapadék, lehűlés, felmelegedés, front, meleg, időjárás