A tegnap átvonult hidegfront mögött egyelőre marad az északnyugati áramlás, így folytatódik az átlagosnál hűvösebb idő. A derült, szélcsendes éjszakákon többfelé lehet gyenge fagy, napközben pedig a sok napsütés ellenére sem lesz melegebb 10-12 foknál.

Szombattól kezdődhet majd jelentősebb enyhülés, a nappali hőmérsékletek ekkor már megközelíthetik a 15 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: napos, száraz idő várható élénk északnyugati széllel. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

Péntek: gyengén felhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Szombat: marad a gyengén felhős, többnyire napos idő. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: vasárnaptól a jövő hét közepéig tovább melegszik a levegő, visszatér a kellemes tavaszi idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, meleg, havas, felmelegedés, fagy, szél, vihar, , köd, csapadék, front, zivatar, zápor, időjárás