A nap első felében még előfordulhat eső, zápor, majd a délutáni órákra megszűnik a csapadék, de marad a többnyire erősen felhős ég. A hőmérsékletek még a 10 fokot sem érik el. Csütörtökre nyugalomba jut felettünk a hidegfront, mérséklődik a szél és mindenhol felszakadozik a felhőzet. Napközben napos, száraz idő várható mérsékelt felmelegedéssel. Péntek hajnalra erősen lehűl a levegő, többfelé várható fagy, majd napközben a megélénkülő délkeleti széllel már enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: eleinte még előfordulhat eső, zápor, majd a délutáni órákra csökken a csapadékhajlam. Nagyrészt erősen felhős idő várható, csak néhol lehet felszakadozás. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. A késő esti órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: napos, száraz idő várható. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 9-11 fok között alakulnak. 

Péntek: gyengén felhős, napos idő várható. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 11-13 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén, illetve a jövő hét elején további jelentős enyhülés várható, visszatér a kellemes tavaszi idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, , havas, fagy, zápor, vihar, felmelegedés, meleg, szél, köd, lehűlés, zivatar, csapadék, időjárás