A front mögött szárazabb és több fokkal hűvösebb levegő érkezik fölénk. Szombat napközben felhőátvonulások várhatók, zápor azonban már csak elszórtan fordulhat elő. Vasárnap hajnalra nyugalomba jut a hidegfront, mérséklődik a szél, így jelentősen lehűl a levegő, többfelé valószínű gyenge fagy.

Napközben többnyire napos, de kissé hűvös idő várható, a hőmérsékletek még 10 fok alatt alakulnak. Hétfőn megfordul felettünk az áramlás, ismét egyre enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: eleinte még előfordulhatnak erősen felhős tájak, majd felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütés is lehet. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

Vasárnap: változóan felhős, többnyire napos idő várható. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő, de néhol ennél hidegebb is lehet. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. 

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 15-17 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a változékony, szeles, tavaszi idő. Kisebb lehűlések előfordulhatnak, de összességében az átlagosnál enyhébb idő várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, zápor, köd, , front, tél, felmelegedés, zivatar, fagy, lehűlés, meleg, csapadék, időjárás