Pénteken is marad az erős déli áramlás felettünk, egy közelgő hidegfront előterében még igen enyhe levegő érkezik fölénk. A hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak. Eleinte még lehetnek napos időszakok, majd a délutáni, esti óráktól mér többfelé valószínű eső, zápor, zivatar.

Szombaton erős szél és záporok kíséretében egy hidegfront vonul át felettünk amely mögött átmenetileg jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Napközben már többnyire 10 fok alatti hőmérsékletek várhatók, vasárnap hajnalban pedig többfelé lehet gyenge fagy. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: a több-kevesebb napsütés mellett erősen felhős időszakok is lesznek és főleg a délutáni órákban alakulhat ki eső, zápor, helyenként zivatar. A délnyugati szél erős lesz. A nappali hőmérsékletek 18-20 fok között alakulnak. Késő estére 11-13 fok közé hűl a levegő. 

Szombat: a reggeli órákban még előfordulhat eső, zápor, majd napközben csökken a csapadékhajlam, felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

Vasárnap: változóan felhős, napos idő várható. A délnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején újabb jelentős enyhülés kezdődik, többfelé 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Kedden átmenetileg ismét csapadékosra fordul az idő, majd szerdától kissé visszaesik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, meleg, front, zivatar, csapadék, lehűlés, köd, felmelegedés, fagy, , tél, zápor, időjárás