A következő napokban egy ciklon előoldali, déli áramlásában helyezkedünk el, így tovább melegszik a levegő, a hőmérsékletek már több fokkal az átlagos felett alakulnak. Enyhék lesznek az éjszakák is, napközben pedig csütörtöktől már 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Az időjárás változékony jellege azonban megmarad. Legfeljebb kevés napsütés lehet és szórványosan bármelyik nap előfordulhat eső, zápor. Időnként labilissá válik a légkör, ennek hatására akár zivatar is kialakulhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: gyakran lesz erősen felhős az ég, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Szórványosan várható eső, zápor, zivatar. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. Késő estére 8-10 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: többnyire felhős idő várható, azonban rövid napos időszakok is  előfordulhatnak. Többfelé valószínű eső, zápor. Néhol zivatar sem kizárt. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 14-16 fok közé melegszik a levegő. 

Péntek: gyakran lesz felhős az ég, emellett  rövid napos időszakok is lehetnek. Szórványosan eső, zápor, zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jelenlegi számítások szerint a hónap közepéig folytatódik a változékony, időnként csapadékos, de az átlagosnál melegebb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, meleg, felmelegedés, front, zápor, lehűlés, fagy, , tél, csapadék, köd, zivatar, időjárás