A következő napok időjárását egy közelünben örvénylő ciklon határozza meg. A légörvény előoldali áramlásában enyhe nedves levegő érkezik fölénk. Továbbra is a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Összességében többfelé várható eső, zápor, de a csapadékhullásban lesznek szünetek.

Szerdától további jelentős enyhülés várható, a nappali hőmérsékletek már elérhetik a 14-15 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: továbbra is sok lesz felettünk a felhő és szórványosan eső, zápor is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 2-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 12-14 fok között alakulnak. 

Csütörtök: gyakran lesz erősen felhős az ég, kevés napsütés azonban előfordulhat. Szórványosan várható eső, zápor. Néhol zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 4-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 14-16 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig marad a változékony, az átlagosnál melegebb idő. Eső, zápor szinte bármelyik nap előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, köd, tél, havas, front, , fagy, zivatar, csapadék, felmelegedés, lehűlés, zápor, időjárás