A következő napokban egy ciklon áramlási rendszerébe kerülünk, így változékony, csapadékos idő várható. Több hullámban érkezik a csapadék, helyenként jelentős mennyiségű eső hullhat. Eleinte kissé tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, majd szerdától a légörvény előoldalán egyre enyhébb levegő érkezik fölénk, visszatérnek a 10 fok feletti hőmérsékletek. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: erősen felhős vagy borult idő várható többfelé esővel, záporral. Eleinte néhol havas eső sem kizárt. A változó irányú szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: többnyire felhős idő várható, átmeneti felszakadozások azonban előfordulhatnak. Többfelé valószínű eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

null

Szerda: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 12-14 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a hét második felében is marad a változékony, időnként csapadékos idő. A nappali hőmérsékletek azonban ennek ellenére is viszonylag magasan, 15 fok közelében alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás