Anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változást okozó frontok még néhány napig elkerülik hazánkat. Péntekig folytatódik a többnyire napos, száraz idő, csapadék nem várható. Éjszakánként -5 fok alá hűl a levegő, napközben pedig néhány fokkal fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet. Szombat napközben már egy melegfront közelíti meg térségünket, ennek hatására megélénkül a szél és néhol gyenge vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Csütörtök: napos, száraz idő várható. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére -4,-2 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: folytatódik a napos, száraz idő. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

Szombat: fokozatosan megnövekszik a felhőzet és néhol kisebb hószállingózás, havas eső sem kizárt. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -6,-4 fok között alakulnak. A délutáni órákra 4-6 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: vasárnaptól tovább enyhül a levegő, a jövő hét első felében már 10 fok közeli nappali hőmérsékletek is előfordulhatnak. Az éjszakai lehűlés is fokozatosan gyengül, de a fagyok nem szűnnek meg. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, meleg, fagy, , zivatar, front, lehűlés, köd, zápor, felmelegedés, tél, csapadék, időjárás