Továbbra is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony időt okozó ciklonok és azok frontjai elkerülik térségünket. Többnyire napos, száraz idő várható, csak átmenetileg növekedhet meg a felhőzet. A hideg levegő utánpótlása már megszűnik, de jelentős enyhülésre még nem számíthatunk. Az éjszakák továbbra is erősen fagyosak lesznek, többfelé -5 fok alá hűl a levegő, napközben azonban a napsütés hatására főleg pénteken már 5 fok közelébe melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: gyengén felhős, napos idő várható. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. Késő estére -4,-2 fok közé hűl a levegő.

Csütörtök: napos, száraz idő várható, a délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -8,-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. 

Péntek: marad a napos, száraz idő. Az északnyugatira forduló szél megélénkül. A hajnali órákra -6,-4 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégétől kissé tovább enyhül az idő, mérséklődik az éjszakai lehűlés és napközben már 5 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Továbbra is anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, így csapadék nem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: havas, front, köd, meleg, tél, fagy, zivatar, , felmelegedés, zápor, lehűlés, csapadék, időjárás