Anticiklon alakítja időjárásunkat, a leszálló légmozgások hatására többnyire napos, száraz idő várható, legfeljebb fátyolfelhők jelennek meg az égen. Sarkvidéki eredetű hideg levegő tölti ki a Kárpát-medencét, így az éjszakák erősen fagyosak lesznek és napközben is csak kevéssel  emelkedik 0 fölé a hőmérséklet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. Késő estére -4,-2 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: többnyire gyengén felhős napos idő várható, néhol azonban  erősen felhős időszakok is lehetnek. A változó irányú szél kissé megélénkül. A hajnali órákra -8,-6 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

Csütörtök: marad a napos, száraz idő. A délkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -8,-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 2-4 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén már valamivel több lesz a felhő, de csapadék nem várható és tovább enyhül a levegő. Gyengül az éjszakai lehűlés és napközben már 5 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, köd, fagy, havas, zivatar, tél, zápor, lehűlés, csapadék, front, , meleg, időjárás