Marad az északi áramlás amellyel továbbra is hideg, de viszonylag száraz levegő érkezik fölénk. A következő napokban is folytatódik a téli idő, csapadék, havazás azonban nem várható. A hőmérsékletek nagyjából az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak. Éjszakánként -5 fok alá, sőt egyes derült, szélvédett helyen -10 fok közelébe hűl a levegő, napközben pedig 0 fok körüli maximum hőmérsékletek várhatók. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alalkulnak. Késő estére -4,-2 fok közé hűl a levegő. 

Kedd: a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra általában -8,-6 fok közé hűl a levegő, de néhol ennél hidegebb is lehet. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. 

Szerda: marad a változóan felhős, többnyire napos idő. Az északkeleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek -8,-6 fok között alakulnak. A délutáni órákra 0,+2 fok közé enyhül a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében is marad a csendes téli idő, csapadék nem várható. Az erősen fagyos éjszakákat mérsékelten hideg, enyhülő  nappalok követik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, köd, havas, front, zápor, , felmelegedés, zivatar, fagy, tél, meleg, csapadék, időjárás