A szombaton átvonult hidegfront mögött északi, északkeleti áramlás alakul ki felettünk amellyel több hullámban sarkvidéki eredetű, hideg levegő érkezik fölénk. Vasárnaptól beköszönt a fagyos téli idő. A fölénk érkező levegő száraz lesz, így csapadék már nem várható, legfeljebb néhol fordulhat elő jelentéktelen futó hózápor. Több-kevesebb napsütésre minden nap számíthatunk és fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Hétfő hajnalban már -5 fok alá, néhol -10 fok közelébe hűl a levegő és napközben sem lesz melegebb 0 foknál. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. Késő estére -4,-2 fok közé hűl a levegő. 

Hétfő: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -7,-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak.

Kedd: változóan felhős, napos idő várható. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -8,-6 fok közé hűl a levegő, de néhol ennél hidegebb is lehet. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak.

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a csendes téli idő. Az éjszakák erősen fagyosak lesznek, a nappali hőmérsékletek azonban az idő múlásával kissé emelkednek. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fagy, havas, zápor, , tél, meleg, lehűlés, köd, front, felmelegedés, zivatar, csapadék, időjárás