Szombaton egy hidegfront alakítja időjárásunkat, változékony erősen szeles idő várható. Észak felől megkezdődik a hideg levegő beáramlása, Somogyban azonban még viszonylag enyhe idő várható, a nappali hőmérsékletek elérhetik a 4-5 fokot.

Vasárnapra megérkezik a hideg levegő, erős lehűlés várható, helyenként már napközben sem lesz melegebb 0 foknál. A szél fokozatosan mérséklődik és csapadék sem valószínű. Hétfőn száraz fagyos idő várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szombat: eleinte még lehetnek borongós tájak, majd napközben fokozatosan felszakadozik a felhőzet. Az északnyugati szél erős, időnként viharos lesz. 
A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a levegő. 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi, északkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. 

Hétfő: változóan felhős, napos idő várható. Az északi, északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -7,-5 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első felében marad a fagyos téli idő, csapadék továbbra sem várható. A hét második felében kisebb enyhülés kezdődhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: front, lehűlés, havas, fagy, felmelegedés, zápor, tél, , köd, meleg, csapadék, zivatar, időjárás