Szombatig marad az északnyugati áramlás amellyel újabb frontok és a hozzájuk kötődő kisebb csapadékzónák érik el térségünket. Pénteken egy melegfront hatására többfelé lehet kisebb eső, zápor, majd szombaton csökken a csapadékhajlam, de egyre többfelé megerősödik, viharossá fokozódik a szél. Folytatódik az enyhe idő, a nappali hőmérsékletek még többnyire 5 fok felett alakulhatnak.

Vasárnaptól azonban északira, északkeletire vált az áramlás amellyel már jóval hidegebb levegő érkezik fölénk. Erős lehűlés kezdődik és helyenként hózáporok is előfordulhatnak majd. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek: többnyire erősen felhős vagy borult idő várható, helyenként azonban átmenetileg felszakadozhat a felhőzet. Többfelé várható havas eső, eső. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő.

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Néhol előfordulhat zápor. Az északnyugati szél erős, helyenként viharos lesz. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

Vasárnap: felhős és napos tájak váltakoznak, néhol hózápor is előfordulhat. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban tovább hűl a levegő, helyenként már napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. Számottevő csapadék nem valószínű, de kisebb hószállingózás, hózápor előfordulhat. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: lehűlés, tél, zivatar, felmelegedés, havas, , front, zápor, fagy, meleg, köd, csapadék, időjárás