Erős nyugati, északnyugati áramlás alakult ki felettünk amellyel több hullámban óceáni eredetű, váltakozó nedvességtartalmú, többnyire enyhe levegő érkezik fölénk. A következő napokban változékony, mozgalmas idő várható, több meleg és hidegfront is áthalad majd felettünk. Számottevő csapadék azonban egyik nap sem várható, futó záporok azonban bárhol előfordulhatnak. Jelentős hőmérséklet-változást sem hoznak a frontok, marad az átlagosnál enyhébb idő. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Szerda: felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, kevés napsütés azonban bárhol előfordulhat. Szórványosan várható zápor. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali órákra  0,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 6-8 fok között alakulnak. 

Péntek: a változóan, gyakran erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Szórványosan várható futó zápor vagy hózápor. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -1,+1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén ismét enyhül az idő és szórványosan záporok is előfordulhatnak. A jövő hét időjárása még bizonytalan, de akár erősebb lehűlés is érkezhet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, felmelegedés, tél, havas, lehűlés, , köd, front, fagy, meleg, csapadék, zápor, időjárás