Nyugati, északnyugati áramlás alakult ki felettünk amellyel több hullámban óceáni eredetű, váltakozó nedvességtartalmú, többnyire enyhe levegő érkezik fölénk. A következő napokban tehát meglehetősen változékony, erősen szeles idő várható.

Az átvonuló frontok nem hoznak magukkal jelentős csapadékot, de futó zápor bárhol előfordulhat. A nappali hőmérsékletek több fokkal az átlagos felett alakulnak, szerdán és csütörtökön 10 fok közeli maximumok is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogyban:

Kedd: felhőátvonulásos idő várható napos időszakokkal. Elszórtan előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. Elszórtan előfordulhat futó zápor. Az északnyugati szél erős lesz. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő, helyenként gyenge fagy várható. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. 

Csütörtök: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett napos időszakok is lehetnek. Szórványosan zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. A délutáni órákra 6-8 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: péntekre átmeneti lehűlés érkezik, majd a hétvégén már ismét enyhül az idő. A mozgalmas frontos idő a jövő hét első napjaiban is folytatódhat. 

Címkék: felmelegedés, front, havas, tél, lehűlés, fagy, zivatar, köd, meleg, zápor, , csapadék, időjárás