Komolyabb változás a következő napokban sem várható időjárásunkban. Marad az északi áramlás amellyel továbbra is hideg levegő érkezik fölénk. Tőlünk délre ugyanakkor egy mediterrán ciklon alakul ki melynek áramlási rendszerében kissé nedvesebb levegő áramlik felénk. Többnyire tehát a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb néhol süthet ki rövid időre a nap. Helyenként hószállingózás, kisebb hóesés is előfordulhat, de számottevő csapadék nem valószínű. Vasárnap valamivel szárazabb levegő alakítja időjárásunkat, egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Péntek:  borult idő várható elszórtan hószállingózással. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére 0 fok közelébe hűl a levegő. 

Szombat: folytatódik a nagyrészt borult idő, legfeljebb átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Néhol hószállingózás, kisebb hóesés is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

Vasárnap: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején megmozdul felettünk a légkör, délnyugat felől enyhébb léghullámok érkeznek fölénk. Erősödik a nappali felmelegedés és több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: köd, , front, havas, felmelegedés, zivatar, fagy, zápor, meleg, lehűlés, tél, csapadék, időjárás