Nem lesz túl száraz a levegő, így nagyrészt felhős vagy borult idő várható, legfeljebb rövid időszakokra süthet ki a nap. Lesznek helyek ahol az éjszakai órákban képződött köd tartósabban is megmarad, ezeken a tájakon ködszitálás, az éjszakai órákban ónos szitálás is előfordulhat. Máshol a borult égből kisebb hószállingózás is kialakulhat, de számottevő csapadék nem várható. 

A következő három nap időjárása Somogyban:

Csütörtök: erősen felhős vagy borult idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Néhol szitálás, hószállingózás is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A késő esti órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: marad a borongós idő, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. Helyenként hószállingózás is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. 
A hajnali órákra -1, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. 

Szombat: borult párás idő várható, elszórtan szitálással, hószállingózással. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra -3,-1 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén még kitart a hideg téli idő, majd a jövő hét elejétől bizonytalan mértékű enyhülés kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fagy, felmelegedés, havas, meleg, , köd, zivatar, zápor, lehűlés, front, csapadék, tél, időjárás