Az átmeneti enyhülés után ismét északnyugatira fordul felettünk az áramlás amellyel több hullámban hidegebb levegő érkezik fölénk. A következő napokban tovább csökken a hőmérséklet, visszatér a télies idő. Komolyabb csapadék már nem valószínű, de hószállingózás, futó hózápor előfordulhat. Éjszakánként a szélcsendes helyeken köd képződhet, napközben pedig többnyire a felhőké lesz a főszerep. 

A következő három nap időjárása Somogyban:

Szerda: az erősen felhős ég mellett kevés napsütés is lehet, helyenként pedig tartósan ködös időszakok sem kizártak. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: többnyire borult idő várható, csak néhol vékonyodhat el a felhőzet. Elszórtan előfordulhat hószállingózás. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. 

Péntek: marad az erősen felhős idő és néhol hószállingózás, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő. 

Távolabbi kilátások: vasárnapig hideg téli idő várható éjszakai fagyokkal, kevéssel 0 fok feletti nappali hőmérsékletekkel, néhol hószállingózással. A jövő hét elején újabb enyhülés valószínű. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, tél, zápor, havas, , front, köd, időjárás, meleg, lehűlés, fagy, zivatar, csapadék