Szerdára már elhagyja térségünket a ciklon, mögötte pedig kissé szárazabb, de ismét hidegebb léghullámok érkeznek. Csökken a csapadékhajlam, elvékonyodik a felhőzet és néhány fokkal mérséklődik a nappali felmelegedés. Csütörtökön  ismét nedvesebb levegő érkezik fölénk, így megvastagszik a felhőzet és szórványosan hószállingózás, kisebb havazás is előfordulhat. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

Kedd: borult idő várható szórványosan kisebb esővel, záporral. Az északkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban rövid napos időszakok is lehetnek. Az északkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 0 fok közelébe hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak.

Csütörtök: többnyire borult idő várható és helyenként kisebb hóesés, havas eső is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 1-3 fok közé enyhül a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hétvégén, illetve a jövő hét első napjaiban csendes téli idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű de helyenként előfordulhatnak hószállingózások, gyenge hóesések. A z éjszakák fagyosak lesznek, napközben pedig kevéssel 0 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, , havas, felmelegedés, köd, zápor, fagy, meleg, front, lehűlés, csapadék, tél, időjárás