A következő napokban is marad a meglehetősen változékony, gyakran csapadékos idő. Eleinte még tartja magát a hideg, vasárnap még többnyire a havazás lesz a jellemző csapadékforma. A délnyugati tájakon több cm vastag hóréteg is kialakulhat.

Átmeneti szünet után hétfőn újabb mediterrán ciklon éri el hazánkat, de ekkor már a magasban és a talaj közelében is emelkedik a hőmérséklet, így egyre inkább eső várható. 
Kedden is marad a csapadékhajlam, elsősorban a déli tájakon valószínű újabb eső, zápor. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Vasárnap: borult idő várható többfelé havazással, havas esővel, a délutáni, esti órákban azonban átmenetileg csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. A késő esti órákra 0 fok közelébe hűl a levegő. 

null

Hétfő: borult idő várható többfelé esővel, záporral. Az északi szél megerősödhet. A hajnali hőmérsékletek 0 fok körül alakulnak. A délutáni órákra 3-5 fok közé melegszik a levegő. 

null

Kedd: marad a borult égbolt és többfelé valószínű újabb eső, zápor. Az északkeleti szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepén már ismét hidegebb és valamivel szárazabb  levegő érkezik fölénk. Mérséklődik a nappali felmelegedés és ezzel együtt csökken a csapadékhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás