A hétvégén is marad az északi áramlás, így folytatódik a hideg idő, a hőmérsékletek nagyjából az ilyenkor szokásosnak megfelelően alakulnak. Nedves levegő alakítja időjárásunkat, így napsütésre továbbra sem számíthatunk, sőt időnként hószállingózás, havazás is előfordulhat. Helyenként néhány cm vastag hótakaró is kialakulhat. Hétfőn már ismét enyhébb léghullámok érkeznek fölénk, így emelkedik a hőmérséklet és a csapadék formája is egyre inkább folyékony lehet. 

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Szombat: többnyire borult idő várható, csak átmenetileg vékonyodhat el a felhőzet. Szórványosan hószállingózás, kisebb hóesés is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. A késő esti órákra 0 fokig hűl a levegő. 

null

Vasárnap: folytatódik a borongós idő, szórványosan várható hószállingózás, havazás. Néhol havas eső, eső sem kizárt. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: borult idő várható újabb csapadékkal. Eleinte havas eső is előfordulhat, majd a későbbiekben már inkább eső várható. Az északi szél megélénkül. A hajnali órákra 0 fok köré hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét első napjaiban megenyhül az idő és többfelé várható folyékony halmazállapotú csapadék. A hét közepétől ismét hidegebb levegő érkezik fölénk és csökken a csapadékhajlam. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár