Északnyugati áramlás alakult ki felettünk, amellyel több hullámban hidegebb, nem túl nedves levegő érkezik fölénk. A következő néhány napban már nem várható számottevő csapadék, ugyanakkor továbbra is a felhőké lesz a főszerep, legfeljebb rövid napos időszakok lehetnek. Vasárnap kissé nedvesebb levegő érkezhet fölénk, így növekszik a kisebb havazás esélye.  Az éjszakák gyengén fagyosak lesznek, napközben pedig kevéssel 0 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Élénk, időnként erős lesz a szél, így a ténylegesnél alacsonyabb lehet a hőérzetünk. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: többnyire erősen felhős idő várható, csak átmenetileg szakadozhat fel a felhőzet. Elszórtan előfordulhat hószállingózás, kisebb havas eső. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. Késő estére 0,+2 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: továbbra is a felhőké lesz a főszerep, helyenként azonban rövid időre kisüthet a nap. Néhol előfordulhat hószállingózás. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -1, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 0,+2 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: többnyire borult idő várható, helyenként azonban átmenetileg a elvékonyodhat a felhőzet. Szórványosan várható hószállingózás, kisebb havazás. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak, a hóeséses tájakon azonban 0 fok várható. 

null

Távolabbi kilátások: hétfőn egy újabb mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, így ismét növekszik a csapadékhajlam. Eleinte hóesés valószínű, majd a későbbiekben a magasban bekövetkező enyhülés hatására egyre inkább eső várható. Keddre megenyhül az idő, majd a hét második felében kissé csökken a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: időjárás, somogy megye, kaposvár