Szombaton átmenetileg elkerülnek bennünket a frontok, nyugodt, csapadékmentes idő várható. 
Vasárnaptól azonban ismét egy mediterrán ciklon áramlási rendszerébe kerülünk. A ciklon előoldalán egyre nedvesebb, de eleinte még enyhe levegő érkezik fölénk. Napközben egyre többfelé várható eső, zápor, a hőmérsékletek azonban ennek ellenére még 10 fok közelében alakulnak. 
Hétfőn is marad a csapadékos idő, de ekkor már a légörvény hátoldali, hideg áramlásába kerülünk. Lehűlés várható és az esőt helyenként havas eső, hóesés válthatja fel. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: megvastagszik a felhőzet és a délutáni óráktól már egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 8-10 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: borult idő várható többfelé esővel, záporral. Néhol havas eső, átmeneti hóesés is előfordulhat. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 2-5 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében igen változékony, gyakran csapadékos idő várható. Hőmérsékleti hullámvasút vár ránk, a hideg és melegfrontok szinte 24 óránként váltogatják majd egymást. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, kaposvár, időjárás