Csütörtökön átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, de jelentős csapadék nem várható, legfeljebb néhol alakulhat ki kisebb eső vagy futó zápor. Péntektől néhány napig anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, csendes, frontmentes idő várható. Éjszakánként egyre többfelé képződhet köd amely néhol tartósabban is megmaradhat. A nappali hőmérsékletek továbbra is az átlagos felett, többnyire 10 fok körül alakulnak. Ennél hűvösebb csak kisebb körzetekben, a tartósan ködös tájakon lehet. 

A következő három  nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: gyakran lesz felhős az ég, emellett azonban rövid napos időszakok is lehetnek. Néhol kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél megélénkül, néhol megerősödik. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 7-9 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: a változóan felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, kisebb körzetekben pedig tartósan ködös időszakok is lehetnek. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 3-5 fok közé hűl a levegő, helyenként köd is képződhet. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak, de a ködös tájakon ennél hűvösebb lesz. 

Szombat: napos, felhős és tartósan ködös tájak váltakoznak. A délnyugati szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 0,+3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek általában 10-12 fok között alakulnak, de a ködös tájakon 6-7 fok várható. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elején egy mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, ennek hatására többfelé valószínű eső, zápor. A hét közepétől mérséklődik a nappali felmelegedés, de téli idő továbbra sem várható. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, csapadék, front, fagy, havas, köd, zápor, felmelegedés, meleg, , tél, lehűlés, időjárás