Jelentős változás a következő napokban sem várható időjárásunkban. A nyugati ciklonok előoldali áramlásában több hullámban egyre enyhébb levegő érkezik fölénk. Az átmeneti gyenge lehűlés után ismét melegszik az idő. Tovább gyengül az éjszakai lehűlés, napközben pedig már 10 fok fölé, sőt szombattól  15 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Több-kevesebb napsütésre továbbra is számíthatunk, de időnként kiterjedtebb felhőzónák vonulnak át felettünk és ezekből kisebb esők, záporok is előfordulhatnak. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A délnyugati szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. Késő estére 6-8 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: többnyire felhős idő várható, helyenként azonban előfordulhat kevés napsütés. A nap első felében többfelé lehet kisebb eső, zápor, majd csökken a csapadékhajlam. A délnyugati szél megélénkül. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 10-12 fok között alakulnak. 

Szombat: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütés is lehet. A délnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 5-7 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 13-15 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: legalább a jövő hét közepéig marad a szokatlanul enyhe idő, a hőmérsékletek jóval az átlagos felett alakulnak. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: felmelegedés, havas, lehűlés, fagy, tél, köd, , csapadék, front, meleg, zivatar, időjárás, zápor