Átmenetileg csökken a hőmérséklet, a fagyos hajnal után napközben sem lesz melegebb 5-6 foknál. Csütörtökön már nedvesebb és néhány fokkal enyhébb légtömeg érkezik fölénk. Ismét megvastagszik a felhőzet és szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat.

Péntektől egy mediterrán ciklon hatása alá kerülünk, emiatt tovább növekszik a csapadékhajlam, egyre nagyobb területen várható eső. Közben jelentősen megenyhül az idő, a nappali hőmérsékletek már elérhetik a 10 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: többnyire felhős, helyenként tartósan ködös idő várható, néhol azonban rövid napos időszakok is lehetnek. A délkeleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 0,+2 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: erősen felhős vagy borult idő várható, szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak.

Péntek: borult idő várható egyre többfelé esővel, záporral. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 8-10 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: szombaton még folytatódik az enyheség, majd vasárnaptól erős lehűlés kezdődik, megérkezik a télies idő. Az esőket egyre többfelé havazás válthatja fel. A jövő hét elején csökken a csapadékhajlam, jelentősebb éjszakai fagyok várhatók. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, fülledt, front, köd, felmelegedés, lehűlés, ősz, fagy, zivatar, zápor, csapadék, időjárás