A következő napok időjárását egy tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklon alakítja. A ciklon áramlási rendszerében enyhe, nedves léghullámok érkeznek fölénk. Folytatódik tehát a többnyire borult, helyenként tartósan ködös idő, legfeljebb kisebb körzetekben vékonyodhat el átmenetileg a felhőzet. 

Időnként kisebb esők, a ködös időszakokban szitálások is előfordulhatnak, de tartós, kiadós csapadék továbbra sem várható. Enyhűlés kezdődik, a nappali hőmérsékletek helyenként már megközelíthetik a 10 fokot. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Szombat: folytatódik a borongós, helyenként ködös idő. Néhol előfordulhat kisebb eső. A délkeleti szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 3-5 fok közé hűl a levegő. 

null

Vasárnap: túlnyomóan borult, helyenként tartósan ködös idő várható. Elszórtan kisebb eső is előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

null

Hétfő: marad a borult égbolt, csak kisebb körzetekben vékonyodhat el a felhőzet. Napközben csak elszórtan, majd estétől már többfelé valószínű eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. A délutáni órákra 7-9 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is folytatódik a változékony, az átlagosnál enyhébb idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár