Tőlünk délre mediterrán ciklon örvénylik, ennek áramlási rendszerében nedvesebb légtömeg érkezik fölénk. A következő napokban is a felhőké lesz a főszerep és időnként esők, záporok is előfordulhatnak. Pénteken hidegebb levegő lesz felettünk, így átmenetileg havas eső, hóesés sem kizárt, hóréteg kialakulása azonban nem várható.

A csapadékszünetekben ismét fokozódik a ködhajlam. A hőmérsékletek eleinte téliesen alakulnak, majd a hétvégén már néhány fokkal enyhül az idő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Péntek: borult idő várható többfelé esővel, záporral. Helyenként havas eső, hóesés sem kizárt. A változó irányú szél megélénkül. A nappali hőmérsékletek 2-4 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

null

Szombat: marad a borult, néhol ködös idő. Elszórtan kisebb eső is előfordulhat. A keleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

null

Vasárnap: folytatódik a borult idő, szórványosan kisebb eső, zápor is előfordulhat. A keleti, délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig marad a változékony, többnyire borult idő. Időnként esők is előfordulhatnak, kiadós csapadék azonban nem valószínű. Enyhülés kezdődik, helyenként már 10 fok közelébe melegszik a levegő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár