A következő napokban egy tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklon hatása alatt leszünk, így változékonyabb idő várható. A ködpárna fölé vastagabb felhőzet érkezik és időnként eső, zápor is előfordulhat. A magasabb helyeken átmeneti havas eső, hóesés sem kizárt, hóréteg kialakulása azonban ott sem valószínű. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás, minimális lesz a napi hőingás. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

null

Csütörtök: túlnyomóan borult idő várható, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Elszórtan kisebb eső is előfordulhat. A keleti szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő. 

null

Péntek: borult idő várható szórványosan esővel, záporral. Néhol havas eső is lehet. A keleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

null

Szombat: marad a borongós, nyirkos idő, elszórtan kisebb eső is előfordulhat. A keleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 4-6 fok közé melegszik a levegő. 

null

Távolabbi kilátások: jelentős változás, erősebb lehűlés, vagy enyhülés a jövő hét közepéig nem várható. Marad a borongós, ködös, időnként kisebb esőkkel tarkított idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy megye, időjárás, kaposvár