Dél, délnyugat felől egy újabb mediterrán ciklon közelíti meg hazánkat, ennek hatására tovább vastagszik a felhőzet és a déli tájakon gyenge eső, zápor is előfordulhat, de komolyabb csapadék nem várható.

Csütörtökön és pénteken is a ciklon hatása alatt leszünk, így marad a borongós idő. Továbbra is délen, délnyugaton alakulhat ki szórványosan kisebb csapadék. A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás, napközben is legfeljebb 5 fokig melegszik a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szerda: többnyire borult, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet. Néhol kisebb eső is előfordulhat. A szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. Késő estére 2-4 fok közé hűl a levegő. 

Csütörtök: marad a borongós, helyenként tartósan ködös idő. Helyenként kisebb eső is előfordulhat. A keleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

Péntek: borult idő várható, szórványosan esővel, záporral. A keleti, délkeleti szél megélénkül. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: jelentős változás a jövő hét közepéig nem várható időjárásunkban, folytatódik a nagyrészt borult, időnként csapadékkal tarkított idő. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fagy, fülledt, felmelegedés, köd, ősz, front, meleg, zápor, lehűlés, zivatar, csapadék, időjárás