A frontmentes időt okozó anticiklon a következőkben sem változtat lényegesen a helyzetén, így folytatódik az eddigiekhez hasonló időjárás. Dél felől kissé nedvesebb levegő szivárog fölénk, ennek hatására tovább vastagszik felettünk a felhőzet és szerdától elsősorban a déli tájakon már kisebb eső is előfordulhat. Máshol pedig tartósan ködös idő várható ködszitálással.

A hőmérsékletek állandósulnak a következő napokban. Éjszakánként 0 fok közelébe hűl a levegő, napközben pedig 5 fok körüli csúcsértékek várhatók.

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Kedd: borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. A szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő. 

Szerda: marad a felhős, ködös idő, a déli tájakon még gyenge eső is előfordulhat. A szél kissé megélénkül. A hajnali órákra 0,+2 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 3-5 fok között alakulnak. 

Csütörtök: folytatódik a borongós, néhol tartósan ködös idő, csak néhol szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Helyenként kisebb eső is előfordulhat. A délkeleti, keleti szél kissé megélénkül. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 3-5 fok közé melegszik a levegő. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét elejéig folytatódik a mostanihoz hasonló borongós idő, de közben már kissé emelkedik a hőmérséklet. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, köd, zápor, zivatar, felmelegedés, meleg, fagy, lehűlés, ősz, front, csapadék, időjárás