A következő napokban egy anticiklon alakítja időjárásunkat, így folytatódik az eseménytelen, frontmentes idő. Kisebb körzetekben előfordulhat kevés napsütés, de többnyire a felhőké és a ködé lesz a főszerep. Számottevő csapadék továbbra sem várható, de néhol gyenge eső, szitálás előfordulhat. A hajnali, reggeli órákban a fagyos tájakon ónos szitálás is kialakulhat.

A hőmérsékletekben nem lesz lényeges változás. Éjszakánként többfelé lehet gyenge fagy, napközben pedig 5 fok közelébe enyhül a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Hétfő: többnyire borult, néhol tartósan ködös idő várható, helyenként azonban átmeneti napsütés is lehet. A délkeleti szél gyenge lesz. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. Késő estére 1-3 fok közé hűl a levegő.

Kedd: borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, csak néhol süthet ki átmenetileg a nap. A délkeleti szél gyenge lesz. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

Szerda: folytatódik a borongós, ködös idő, csak kisebb körzetekben süthet ki rövid időre a nap. Helyenként szitálás, csepergő eső is előfordulhat. A délkeleti szél gyenge marad. A hajnali hőmérsékletek 1-3 fok között alakulnak. A délutáni órákra 3-5 fok közé enyhül a levegő. 

Távolabbi kilátások: a hét második felében is marad a borongós, eseménytelen idő. A hőmérsékletekben továbbra sem lesz lényeges változás. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: meleg, lehűlés, front, ősz, felmelegedés, fülledt, zápor, köd, fagy, zivatar, csapadék, időjárás