A következő napokban anticiklon alakítja időjárásunkat, a változékony időt okozó ciklonok és azok frontjai Európa északi tájai fölé szorulnak vissza. Eseménytelen, csapadékmentes periódus kezdődik időjárásunkban.

A magasban kissé enyhébb légtömeg érkezik, ennek hatására azonban egyre inkább fokozódik a ködhajlam. Az éjszakai órákban képződött köd helyenként napközben is megmarad, máshol pedig vastagabb rétegfelhőzet borítja majd az eget. A hőmérsékletek nagyjából az évszakos átlagnak megfelelően alakulnak. Éjszakánként többfelé várható gyenge fagy, napközben pedig 5 fok közelébe enyhül a levegő. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Szombat: többnyire felhős vagy tartósan ködös idő várható, helyenként azonban még előfordulhatnak napos időszakok. A változó irányú szél kissé megélénkül. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. Késő estére 4-6 fok közé hűl a levegő. 

Vasárnap: borongós, helyenként tartósan ködös idő, csak kisebb körzetekben szakadozhat fel a felhőzet. A szél gyenge lesz. A hajnali órákra 1-3 fok közé hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 5-7 fok között alakulnak. 

Hétfő: túlnyomóan borult, helyenként tartósan ködös idő várható. A szél gyenge marad. A hajnali órákra -2, 0 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 4-6 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét nagy részében is marad a borongós, ködös idő. A hőmérsékletek már a kora telet idézik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: zivatar, fülledt, felmelegedés, köd, front, lehűlés, ősz, meleg, zápor, fagy, csapadék, időjárás