A következő napokban egyre inkább anticiklonális hatások alakítják időjárásunkat, a változékony, csapadékos időt okozó ciklonok és azok frontjai elkerülik térségünket. Megnyugszik a idő, ennek hatására azonban fokozatosan növekszik a ködhajlam.

Csütörtökön és pénteken még előfordulhatnak napos időszakok, majd szombaton már többnyire borongós, tartósan ködös idő várható. Jelentős hőmérsékletváltozás továbbra sem várható, de a naposabb tájakon kissé erősödik a nappali felmelegedés, illetve éjszakánként a derültebb tájakon visszatérnek a fagyok. 

A következő három nap időjárása Somogy megyében: 

Csütörtök: fokozatosan felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A szél tovább mérséklődik. A nappali hőmérsékletek 7-9 fok között alakulnak. Késő estére 2-5 fok közé hűl a levegő. 

Péntek: változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, néhol azonban tartósan ködös vagy borult időszakok is lehetnek. A változó irányú szél gyenge lesz. A hajnali órákra -2,+2 fok közé hűl a levegő, többfelé képződhet köd. A nappali hőmérsékletek általában 8-10 fok között alakulnak, de a felhősebb, ködös tájakon 5 fok várható. 

Szombat: többnyire erősen felhős, helyenként tartósan ködös idő várható, csak néhol süthet ki rövid időre a nap. A változó irányú szél gyenge marad. A hajnali órákra 0 fok köré hűl a levegő, többfelé képződik köd. A nappali hőmérsékletek 5-8 fok között alakulnak. 

Távolabbi kilátások: a jövő hét közepéig nagy valószínűséggel marad a nyugodt, csendes, helyenként tartósan ködös, borongós idő. Néhol szitálás, gyenge eső is előfordulhat.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: fülledt, köd, felmelegedés, zivatar, lehűlés, meleg, zápor, front, fagy, ősz, csapadék, időjárás